Italia a luat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, măsuri extaordinare pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Nordul țării, respectiv regiunea Lombardia și alte 14 provincii, a fost plasat în carantină, până pe 3 aprilie.

Italia are confirmate peste 5.880 de cazuri de coronavirus, iar peste 2.740 de cazuri au fost înregistrate în regiunea Lombardia. Regiunea este cea mai afectată de noul coronavirus, virus care a provocat peste 233 de morți în Peninsulă. Măsurile restrictive vizează și centrul financiar al țării, Milano, precum și Veneția, unul dintre cele mai vizitate orașe ale Italiei, scrie libertatea.ro.

Premierul Italiei Giuseppe Conte a anunțat în timpul nopții că a fost semnat decretul prin care se impune carantina în regiunea Lombardia și în alte 14 provincii din nordul Italiei, considerat motorul economic al țării.

„Vrem să garantăm sănătatea cetățenilor noștri. Înțelegem că aceste măsuri vor cere sacrificii, unele mici și altele foarte mari, dar în acest moment trebuie să fim responsabili”, a declarat Giuseppe Conte.

Provinciile vizate de măsurile de carantină sunt: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso și Veneția.

Până în prezent, doar câteva zone limitate din nordul Italiei, numite „zone roșii” se aflau în carantină, măsurile afectând 50.000 de oameni.

Măsurile impuse de autorități:

Nu mai pot avea loc nunți și înmormântari, pe durata carantinei. Vor fi închise sălile de sport, muzeele, stațiunile de schi, iar competițiile sportive se vor desfășura fără public. Restaurantele și cafenelele vor fi deschise, dar clienții trebuie să stea la cel puțin un metru distanță. Oamenii trebuie să stea pe cât de mult posibil în case, iar cei care încalcă măsurile de carantină riscă trei luni închisoare. Magazilele vor fi deschise doar de luni până vineri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *