Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova întotdeauna a pledat pentru colaborări intense cu diverse instituții: mass-media, sectorul asociativ, dar și altele care au demonstrat că relația dintre facultate și instituție aduce doar beneficii. Tocmai de aceea, mediul academic a decis să premieze la sfârșit de an- fidelitatea.

sursa foto: Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării

Profesori, foști studenți, proaspeți absolvenți au fost prezenți astăzi în Sala Senatului la evenimentul organizat în cadrul aniversării a 75 de ani de la fondarea Universității de Stat din Moldova.

Otilia Dandara, prorector, USM: ”Cu toții avem o cauză comună, depunem efort pentru ca cei care sunt astăzi studenți, mâine să facă față cu brio la locurile de muncă. Misiunea cea mai importantă a unei Universități este formarea de calitate a specialiștilor în domeniu. Majotitatea dintre dumneavoastră care sunteți astăzi aici, ați trecut prin băncile Universității, astăzi sunteți pilonii de reper acolo pe domeniile și segmentele respective.”

sursa foto: Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării

„Dacă zicala este că toamna se numără bobocii, în mediul academic- vara se numără bobocii. Astăzi ne-am întrunit aici pentru a face o mică totalizare a ceea ce am reușit să facem împreună un an de zile, pentru că Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării este cea care pendulează între artă și știință, aceste două extreme pun în valoare edentitatea facultății. În sfârșit am ajuns să trăim timpurile când noi nu avem deficit de cadre, ci din contra, ne sună mulți colegi și manifestă dorința de a veni la Facultate, fie să se angajeze cu un curs sau două de specialitate, fie să organizeze lecții de profesionalizare- o practică pe care noi am extins-o în ultimii ani și este foarte apreciată de studenții noștri”, a menționat decana Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Georgeta Stepanov.

În cadrul decernării au fost anunțate și surprize care vor avea loc începând cu septembrie anul current.

Adrian Gherorghița, director adjunct „Camera de Comerț Americană din Moldova”: Mă simt onorat să fiu prezent alături de mediul academic. De fapt relația dintre mediul de afaceri și mediul academic este una firească. Această diplomă o consider mai mult ca o încredere, pentru că începând cu septembrie 2021 vom lansa un proiect pilot, o colaborare între Facultatea de Jurnalism și sectorul privat, mediul asociativ. Vom încerca să plămădim un curs jurnalism economic/ jurnalism de afaceri pentru a forma tinerii jurnaliști și în acest sens.

Reprezențanții mass-media au lăudat studenții Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM.

„Mă simt onorată. Vreau să zic că presa scrisă, deși nu are o dezvoltare așa de progresivă ca și celelalte instituții pentru procesul tehnologic, dar noi sperăm că presa scrisă va juca un rol foarte important în formarea societății noastre. Noi suntem la început, dar după un an jumătate, deja am avut studenți la practică de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării și vreau să zic că cei câțiva studenți sunt foarte buni și asta datorită cadrelor didactice”, a spus Victoria Popa, fondatoarea „Gazetei de Chișinău”.

În cadrul galei au fost premiați și proaspeții absolvenți care sau implicat în promovarea imaginii Facultății.

Natalia Cazacu, absolventă: „Sunt onorată să mă aflu aici în fața dumneavoastră- oameni atât de importanți și de la care am ce învăța. Vă mulțumesc vouă, dragi profesori că ați fost acolo când noi am avut nevoie de dumneavoastră. Cel mai important este faptul că ați crezut în noi, ne-ați oferit sprijin. Această diplomă, atunci când îmi va fi greu și o să cred că nu reușesc, ea îmi va da speranță și…nimic nu este în zadar. ”

În cadrul manifestației au fost premiați pentru fidelitate, următorii membri:

1 . Compania Teleradio-Moldova –  Carmelia Albu, ombutsman

2. Gazeta de Chișinău – Victoria Popa, fondator, director

3. Agenția de Presă IPN –  Valeriu Vasilică, director

4. Radio Chișinău – Cristina Popușoi, reporter

5. Matinalii, TVR Moldova – Ion Răilean

6. Centrul Media pentru Tineri – Natalia Gribineț-Strogoteanu, coordonatoare de proiecte

7. RISE Moldova – Natalia Sănduță, asistent manager, dar va veni Marcela Zămosteanu

8. Camera de Comerț Americană din Moldova – Adrian Gheorghița, director adjunct

9. Transparency International Moldova – Lilia Carasciuc, director executiv

10. Igor Guzun, director al agenției de PR și publicitate Urma ta, probabil nu va fi prezent

11. Viorica Zaharia, președinta Consiliului de Presă

12. Corneliu Comendant, designer grafic

13. Natalia Cazacu, studentă

14. Diana Botnaru, studentă

15. Octavian Graur, student

Departamentul Comunicare și Teoria Informării

1. QUBO Communications – Ludmila Gurău, director de strategie

2. Agenția de Digital Marketing, Purple Media – Elena Știubei, Senior Copywriter & Communication Strategist

3. Biblioteca Municipală Bogdan Petriceicu Hașdeu – Mariana Harjevschi, director

4. Academia de Studii Economice din Moldova – Natalia Cheradi, directorul bibliotecii științifice

5. Public Media Grup – Iurie Șalaru, director

6. Efes Moldova – Ludmila Andronic, director afaceri corporative

7. Misiunea Socială Diaconia – Anna Ceban, specialist în comunicare

Gala Premiilor FJȘC pentru Fidelitate și Colaborare este la prima ediție. Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova, optează pentru o colaborare profesională și parteneriat eficient în realizarea activităților didactice alături de instituțiile de profil din țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *